Pravila za proizvode na promociji

Dodavanje novog pravila za proizvode na promociji:
PROMOTIONS-> CATALOG PRICE RULES

Za svaku kategoriju proizvoda može se kreirati pravilo za cenovnu promociju. Pravilo može biti primenjeno na korisničku grupu, kategoriju proizvoda, u tačno određenom vremenskom intervalu… Na primer, želimo da kreiramo promociju proizvoda koji se nalaze u kategoriji APPLE, u određenom vremenskom intervalu želimo da svi proizvode iz te kategorije za sve kupce imaju popust od 5%.

Potrebno je da odaberemo Promotions –> Catalog Price Rules. Prikazaće nam se lista pravila za promociju grupe proizvoda, koja je trenutno prazna (zato što još uvek nismo kreirali nijednu promociju). U gornjem desnom uglu se nalazi opcija za dodavanje proizvoda Add New Rule.

catalog-price-rules
Za svako pravilo potrebno je definisati:

  • Osnovne informacije o pravilu
  • Uslove pod kojima želimo da primenimo ovo pravilo
  • Akcije koje želimo da izvršimo

price-rules
Za osnovne informacije o pravilu potrebno je obavezno definisati:

  • Naziv pravila
  • Status
  • Grupu kupaca na koje primenjujemo pravilo

Ostali podaci u opcioni. Pravilo možemo da primenjujemo u određenom vremensku intervalu unosom podataka o datumu.

rule-information

Moramo definisati uslovi pod kojima želimo da primenimo ovo pravilo. Biramo da li pravilo promenjuje ako svu ispunjeni svi uslovi (LOGIČKO I) ili samo neki od njih (LOGIČKO ILI). Klikom na reči ALL i TRUE menjamo postavku pravila. Pomoću simbola + dodajemo kategoriju za koju kreiramo promociju.

conditions
Primer: želimo da ovu promociju primenimo samo na APPLE proizvode. Svi proizvodi koji se nalaze u ovoj kategoriji biće obuhvaćeni promocijom.

conditions-sample

U okviru akcije koje želimo da izvršimo potrebno je definisati iznos popusta koji želimo da primenimo. Popust može biti u fiksnom iznosu ili u procentima.

actions

Tagovano sa:  , , , Kategorija: Magento, Promocije, Vežba 10, Vežbe